Om Zemax Hundträning

Vi anser att skillnaden mellan jakt-, bruks-, och sällskapshundar består i hur hunden används vid arbete, men att träningen och utbildningen som formar en bra jakthund passar alla typer av hundar oavsett ras eller arbetsuppgift.

Vi har anammat Barbro Börjessons koncept eftersom vi anser att det är ett av dom ärligaste och enklaste sätten att nå samförstånd mellan hund och hundförare.

På våra hundkurser pratar vi gärna om “grundlydnad” eftersom det i ordet “grund” ligger en anspelning på att dessa kurser endast skulle vända sig till nybörjare, så är inte fallet.

Konceptet med dom “Fyra lätta stegen till samförstånd” kan appliceras på vilket hundekipage som helst, ung som gammal, nybörjare eller hundvan.

Vi tror att alla hundar och hundägare mår bättre om det i flocken finns tydliga regler för hur man beter sig i samvaro med andra, både tvåbenta och fyrbenta.

Vårt mål är att ge hundägare de verktyg som behövs för att skapa en bra relation till sin hund. Grunden till alla bra relationer är ett stort hjärta och tydliga ramar mellan hundägare och hund. Detta görs utan några hjälpmedel som klicker eller godis. Vi arbetar efter varje hundägares förutsättningar och gör allt för utveckla dessa till att bli en bättre hundförare.